OII FL Światła do jazdy dziennej - LED

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lu5asz
    RS
    • 2011
    • 2006
    • Octavia II combi (1Z5)
    • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez kaczkalolo
    looknijcie na to http://www.youtube.com/watch?v=DK3LPuBaw1E, fajnie nie...
    Z daleka fajnie wyglada.Ale ja bym wolal juz wymienic zderzak na ten Rs- owy :diabelski_usmiech Wiem,ze duzo drozej no ale
    Kondziu

OCP

Komentarz

• rodaczek
      RS
      • 2011
      • 1602
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

kaczkalolo, nawet fajne, ale to jest prawie RS a prawie robi ogromną różnicę :P

Moja Octavia:
      http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...-1-6-mpi-combi
      Rafał

Komentarz

• bishop
        L&K
        • 2012
        • 1430

Do czego on je tam w środku przyczepił ?

Komentarz

• Enriquez
          RS
          • 2009
          • 7685
          • Superb III (3V3)

1:46 ... ile podkładek. Jaka rzeźnia.
          Pozdrawiam
          Marcin

Komentarz

• kaczkalolo
            Ambiente
            • 2011
            • 134

a no rzeznia ale efekt fajny tylko szkoda ze nie ma pokazanego klosza przay zgaszonych ledach... ciekawe jak to wtedy wyglada bo przy zaswieconych super...

Komentarz

• Eidos71
              RS
              • 2011
              • 2050
              • Octavia II (1Z3)
              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Chcę osiągnąć taki efekt, jak na powyższym filmiku (diody smd w kloszu). Mam już przygotowane wkłady ze świateł LED do jazdy dziennej (wymontowane z dziennych lamp z 5 diodami smd Osram, kupionymi kiedyś na Alledrogo)... Rozebrałem nawet jedną lampę p/mgielnych + dzienne i za cholerę nie wiem, w jaki sposób zamocować te wkłady, aby się trzymały... Dwustronna taśma (taka do klejenia luster) może nie trzymać, gdyż jednak diody również się grzeją i temperatura w kloszu rośnie. Nie chcę nic przykręcać - montaż chcę przeprowadzić w miarę bezinwazyjnie (dlatego klejenie "kropelką" również odpada)... Może ktoś ma jakiś pomysł...? :diabelski_usmiech
              Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
              MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• tomek_poznan
                Ambiente
                • 2012
                • 213

nie zrobisz tego bez tworzenia jednolitej formy pod led, aby uzyskac efekt jak przy fabryce musza byc zamontowane elementy optyczne wzmiacniajace swiatlo ledow w innym przypadku to zawsze bedzie "pasek led" + wieś tańczy i śpiewa....

ponadto pozbawianie "kupnych" drl fabrycznej obudowy pozbawia ich jednoczesnie ochrony -fabryczne klosze pmg/drl nie sa wcale szczelne i czesto widac jak paruja od srodka - taka ilosc wilgoci juz szkodzi odsłoniętej elektronice.

Komentarz

• Eidos71
                  RS
                  • 2011
                  • 2050
                  • Octavia II (1Z3)
                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

tomek_poznan - jeżeli chodzi o elektronikę, to wiem o tym. Nawet w tych moich wkładach, po rozmontowaniu lamp, większość odsłoniętych punktów lutowniczych i elementów miedzianych pokryta była nalotem śniedzi i zabrudzeń od wilgoci (lampy wcale nie są szczelne i do ich wnętrza dostaje się wilgoć). Wiadomo, że odkryte elementy j/w zabezpieczę lakierem. A na filmie nie widać, aby autor tworzył jakąś formę pod diody - po prostu w jakiś sposób zamocował te wkłady wewnątrz kloszów i stąd pytanie: jak to zrobić, aby "trzymało się to kupy..."? Jeżeli chodzi o wygaszone wkłady - trzeba ukucnąć, aby zobaczyć te wkłady w lampach (a nie zauważyłem nigdy, aby ktoś specjalnie przyglądał się kloszom lamp dziennych-p/mgielnych na ulicy). Same diody mają (po podłączeniu do zasilania, nawet przy napięciu zasilania 7,2 V i mocy 400 mA) tak dużą moc świecenia, że (moim skromnym zdaniem, nie potwierdzonym na razie sprawdzeniem w lampach) po podłączeniu do instalacji samochodowej nie potrzeba będzie wzmacniać tego światła, a klosze lamp w sposób zadowalający rozproszą to światło.
                  Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                  MOJA FURKA

Komentarz

• Enriquez
                    RS
                    • 2009
                    • 7685
                    • Superb III (3V3)

Eidos71,

przyjrzyj się np. DRL philipsa. Sam pasek diodowy jest w górnej ściance urządzenia i świeci w dół na szereg zwierciadeł, co daje doskonały efekt rozproszenia, którego nie uzyskasz stosując same diody na wprost. Będziesz widział po prostu 4 mocne punkty.
                    Pozdrawiam
                    Marcin

Komentarz

• Eidos71
                      RS
                      • 2011
                      • 2050
                      • Octavia II (1Z3)
                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Enriquez
                      Eidos71,

przyjrzyj się np. DRL philipsa. Sam pasek diodowy jest w górnej ściance urządzenia i świeci w dół na szereg zwierciadeł, co daje doskonały efekt rozproszenia, którego nie uzyskasz stosując same diody na wprost. Będziesz widział po prostu 4 mocne punkty.
                      Hmmm... Przypuszczalnie masz rację, ale i tak muszę się sam przekonać, jaki będzie efekt... Zwłaszcza, że na filmiku efekt nie jest najgorszy :diabelski_usmiech Jednak to nie to jest moim problemem, a to jak zamontować bezinwazyjnie ten wkład / pasek diodowy wewnątrz reflektora... :krzywy
                      MOJA FURKA

Komentarz

• tomek_poznan
                        Ambiente
                        • 2012
                        • 213

Eidos71, moze nie precyzyjnie sie wyrazilem - nie chodzi TYLKO o wzmonienie a o geometrie wiazki swiatla. Przykladowo DRL fabryczne ktore mam swieca mocno idealnie do przodu dzieki systemowi przegródek/luster - jak spojrzysz pod kątem (z góry , z boku) to prawie nie widac ze swieca (za dnia). DRL maja byc widoczne dla jadacych z naprzeciwka a jednocznie nie oslepiac innych - Enriquez CI napisal co trzeba zrobic aby bylo dobrze.

Mozna walnac sobie xx szt power led'ów i walic swiatlem wszedzie naokolo - bedzie jak z HID w szklanej lampie.... tylko w mniejszej skali.

Ja bym poszukal polokragłych DRL ktore daloby sie dopasowac do krzywizny "szybki" Twoich od srodka i zamontowac je po prostu w srodku wywalajac tylko szybke z DRL - to IMO najsensowniejsze jesli juz chcesz sie tak bawic.

Komentarz

• Eidos71
                          RS
                          • 2011
                          • 2050
                          • Octavia II (1Z3)
                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez tomek_poznan
                          Eidos71Ja bym poszukal polokragłych DRL ktore daloby sie dopasowac do krzywizny "szybki" Twoich od srodka i zamontowac je po prostu w srodku wywalajac tylko szybke z DRL - to IMO najsensowniejsze jesli juz chcesz sie tak bawic.
                          Z tym się zgodzę. Ale nadal nie wiem, w jaki sposób bezinwazyjnie zamontować te DRL-y wewnątrz kloszy, aby się trzymały, a nie latały po wnętrzu... A dopóki tego nie rozkminię - nie ma sensu, abym dokonywał jakiś nowych inwestycji...
                          MOJA FURKA

Komentarz

• tomek_poznan
                            Ambiente
                            • 2012
                            • 213

jak dopasujesz krzywizne to po prostu przykleic lib przykrecic od tyłu jesli bedzie taka mozliwosc

Komentarz

• Eidos71
                              RS
                              • 2011
                              • 2050
                              • Octavia II (1Z3)
                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Hmmm... Można też pomyśleć nad tym:

a drożej: http://allegro.pl/swiatla-dzienne-5-...455457151.html

Dają dużą dowolność ustawienia punktów świetlnych. Tylko - czy to nie będzie "wieśtuning"...? :idea:
                              MOJA FURKA

Komentarz

• tomek_poznan
                                Ambiente
                                • 2012
                                • 213

bedzie...

kup sobiee jeden klosz od dziennych na rozwałke i pojezdzij po sklepacj gdzie maja duzo chinszczyzny, dogadaj sie ze sprzedawca i zrob przymiarki krzywizny. Inaczcej tego nie widze...

ja mam w ofertach od dostawcow naprawde wiele roznych modeli , krzywe - owalne, takie siakie i owakie - ale na oko tego i tak nie dopasujemy

Komentarz

• LUKI
                                  RS
                                  • 2005
                                  • 5776

było :?:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-Q8-RTv2fVY&feature=player_embedded#![/youtube]
                                  kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• deco26
                                    Drive
                                    • 2010
                                    • 61

A to? :wink:
                                    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3M65J-t5dFA&feature=related[/youtube]

Komentarz

• Ayu
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 4154

deco26, to dopiero jest agrotuning....

Komentarz

• LUKI
                                        RS
                                        • 2005
                                        • 5776

hotrain, a5 ze znaczkiem skody buheueh
                                        kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• pticek
                                          Ambiente
                                          • 2008
                                          • 103
                                          • Octavia II combi (1Z5)

Czy ktoś z Was ma takie zarówki? Jak tak to prosze o opinie. Świecą podobnie do orginalnych z RS?

Akcesoria motoryzacyjne MOTOHID : - kompleksowe oświetlenie led, lampy led , cardna, dectane modulite, dayline, DRL żarówki xenon

Komentarz

• tomek_poznan
                                            Ambiente
                                            • 2012
                                            • 213

swieca jak na 1-szym filmie ktory wkleil LUKI, tylko ciutke cieplejszy bialy ~ 5500k (kamera przeklamuje troche barwe)

Komentarz

• kaczkalolo
                                              Ambiente
                                              • 2011
                                              • 134

uuu fajne

ja takie chce

Komentarz

• Ayu
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 4154

Ło matko, to się dopiero narobi... endżel ajsy we Skodzie... ad:

Komentarz

• kaczkalolo
                                                  Ambiente
                                                  • 2011
                                                  • 134

o jej na to nie zwrocilem uwagi, po co oni ten angelsy tam wepchneli skoro drle sa ponizej.....

szkoda mialobyc tak pieknie

Komentarz

• niedziela67
                                                    Elegance
                                                    • 2007
                                                    • 767
                                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                                    • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez kaczkalolo
                                                    o jej na to nie zwrocilem uwagi, po co oni ten angelsy tam wepchneli skoro drle sa ponizej.....

szkoda mialobyc tak pieknie
                                                    ringi i dół lampy świeci tylko jako postoje i nie ma nic wspólnego z drl-ami
                                                    Była O1 1,9 136/307 z 2002r Czarna perła w kombi http://forum.skoda_club.pl/moja-octa...a67-t2540.html
                                                    Jest O2fl beż cappucino elegance http://forum.skoda_club.pl/moja-octa...ela-t9846.html
                                                    Wersja na lato - SUZUKI Intruder

Komentarz

Pracuję...